Biodiversitetslov2022-11-11T16:25:07+01:00

Biodiversitetslov

I EUs samarbejde om at sikre naturen bedre vilkår end den har nu, er det aftalt at der skal reserveres 30% af landarealet og 30% af havarealet til beskyttet natur. Af disse skal en tredjedel, altså 10% af arealet, nyde streng beskyttelse. Danmark er langt bagud, både hvad angår arealreservationen og den trivsel, naturen er i på de allerede udpegede arealer.

Bestemmelsen er ment for EU som helhed, det er op til de enkelte medlemslande at planlægge i overensstemmelse med den. I Danmark er 17 grønne organisationer i efteråret 2022 gået sammen om at kræve en biodiversitetslov under sloganet “Giv naturen lov”. Foruden arealkravet rejser organisationerne også krav om at biodiversiteten i landet skal være i god trivsel i 2050 og at der nedsættes en uafhængigt biodiversitetsråde, der lige som det økonomiske råd og klimarådet skal formulere mål og foretage analyser af situationen.

Vi bringer her på siden dels de 17 organisationers begrundelser, dels videnskabeligt materiale der kan belyse, hvordan målene nås.

Vi er en meget lille redaktion og kan derfor ikke altid finde alt. Hvis du har kendskab til materialer om emnet, der udgives af én af de 17 organisationer, det vil være nyttigt at vi linker til her, så opretter vi gerne en underside efter en konkret, redaktionel vurdering.

På Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside finder du mere om lanceringen af initiativet, der skete 4.oktober 2022

Link til pressemeddelelse fra organisationerne

Potentialet for at reservere 30 % af landarealet til beskyttede og strengt beskyttede områder i Danmark

DCE, Århus Universitet: Sådan kan 30% af Danmarks areal blive beskyttet natur På opdrag fra Danmarks Naturfredningsforening har DCE på Århus Universitet udarbejdet en videnskabelig rapport, der undersøger mulighederne [...]

By |november 10, 2022|Categories: Biodiversitetslov, Forvaltning af biodiversitet, Naturbeskyttelse og skove|Tags: |Kommentarer lukket til Potentialet for at reservere 30 % af landarealet til beskyttede og strengt beskyttede områder i Danmark
Go to Top